Photo Rating Website
Strona początkowa Wdecki Park Corian ceny Coyote scat CO2 Colt
co oznacza ze krwinki białe są poza norma

aaaaEla Tu-i-Tamaaaa

Temat: WBC[wampirycznie][blog]
Piętno za moje podwyższone WBC (krwinki białe). Polazłem po raz czwarty w karierze na upuszczenie krwawicy swej dla potrzebujących jej. Zawsze są badania wstępne w celach orzeczenia zgody na krwi oddanie. ... jakichś aidsach, rzeżączkach tudzież innych mało śmiesznych syfach. Pani Doktor wskazała na liczbę WBC wskazującą 11.000 co podobno oznacza jakiś tam katar, grypę tudzież inne choróbsko. A ja się czuję doskonale, skąd zatem krwinki białe tak się mnożyć zaczęły? Becikowe jakieś chcą czy jak? Za dwa tygodnie (sugestia Pani Doktor) idę ponownie; jak znowu WBC będzie ponad normę, to biorę swoje krwinki...
Źródło: topranking.pl/1752/wbc,wampirycznie,blog.php



Temat: straszny chudzielec-co robić?
(zaznaczyli to diema strzałkami) % BASO 3,08 %. Nieistey nie mam pojęcia co to oznacza, ale jestem zaniepokojona, ze tyle rzeczy nie mieści się w normie. Co do jadłospisu córki: 6.30...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,60380485,60380485,straszny_chudzielec_co_robic_.html


Temat: wynik morfologii
wynik morfologii moja córeczka ma 6 miesięcy, na wyniku morfologii wszystkie parametry ma w normach natomiast we wzorze białych krwinek norma dla segmentów wynosi 25-35, a ona ma tylko 15. Co to oznacza? Bardzo proszę o odpowiedź. Do lekarza pójdziemy dopiero w czwartek lub piatek, a do tego czasu chyba się zamartwię. aga
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,73334139,73334139,wynik_morfologii.html


Temat: Ból kolana, który utrzymuje sie ok 3 dni
... Powiedziała tylko, że CRP i cukier w normie, reszta ok tylko krwinki białe w górnej granicy normy. Nie wiem co to może oznaczać, ale jutro idę do mojej lekarki- mam nadzieję,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92063295,92063295,Bol_kolana_ktory_utrzymuje_sie_ok_3_dni.html


Temat: ziarniaki gram dodatnie nie przybiera na wadze
3, to w normie. Bo ogolnie mozna powiedziec, ze to zalezy od plci, ale u chlopcow do 5 jest w normie a u dziewczynek nawet do 10 (ze wzgledu na drogi ... to przy okazji. Jesli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec o badaniach moczu zajrzyj na moja strone: zum.org.pl , tam masz tez opisy poszczegolnych parametrow, normy itp.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,95357217,95357217,ziarniaki_gram_dodatnie_nie_przybiera_na_wadze.html


Temat: Krwinki Białe(wbc)-POMOCY!!!
Krwinki Białe(wbc)-POMOCY!!! Witam, jestem mamą 4 m-cznej córeczki, w dniu dzisiejszym robiłam jej morfologię i .... niepokoi mnie bardzo wynik ponieważ krwinki białe(wbc) wynoszą 3250, gdy norma u takiego dziecka to 6000-17500. Z czego to wynika, i co to oznacza??? Pozostałe parametry są w normie.Jutro jadę powtórzyć badanie. Jestem bardzo niespokojna i proszę o pomoc. Rozmawiałam z lekarzem ale on zalecił tylko...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,62566598,62566598,Krwinki_Biale_wbc_POMOCY_.html


Temat: leukocyty 115 u 8 letniej kotki
leukocyty 115 u 8 letniej kotki domyślam się że cięzko będzie odpowiedzieć na moje pytanie bez obejrzenia kotki, z tego co powiedzieli lekarze wynika niestety że poziom jest masakrycznie wysoki (norma ... pytanie brzmi: co może oznaczać tak wysoki poziom leukocytow (na sugestię lekarza sprawdziłam w laboratorium ze wynik jest prawdziwy chociaz pani w pierwszym momencie powiedziała "to chyba pomyłka" i przeliczyła jeszcze raz :() w połączeniu z za małą ilością krwinek czerwonych, a za dużą białych. z góry dziękuje za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,68886741,68886741,leukocyty_115_u_8_letniej_kotki.html


Temat: wyniki badan krwi przed operacja!!!
wyniki badan krwi przed operacja!!! Pani doktor proszę o szybka porade co do nizej przedstawionych wynikow krwi Co oznaczaja przekroczenia norm leukocytow, erytrocytow, pałeczkowatych, ASpAT (podwyzszone to choroby watroby?) i taki ... 235 OB. 2 Obraz krwinek białych Kwasochłonne 2 Pałeczkowate 6 Segmentowane 66 Limfocyty 26 Obraz krwinek czerwonych bez zmian AspAT 79,0 AIAT 41,0 ALP 103,0 Glukoza 60,0 Kreatynina 0,7 Mocznik 55,9...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,66157461,66157461,wyniki_badan_krwi_przed_operacja_.html


Temat: Wyniki krwi psa
3-50 Mocznik-46 norma 25-45 Białko całkowite-72 norma 55-70 Czy te podwyższona biochemia oznacza kłopoty z wątrobą i co ew.dalej robić. Dziękuję za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,61319431,61319431,Wyniki_krwi_psa.html


Temat: wyniki cytologii
ja należę do tych "współżyjących" i zawsze miałam 1 grupę i to uznaje mój ginekolog za normę, przecież 2 oznacza stan zapalny Grupa I - w rozmazie występują prawidłowe (nie podejrzane) komórki nabłonka i zależnie od fazy cyklu płciowego niewielka liczba krwinek białych. Gdy otrzymamy taki wynik cytologii, następne badanie przeprowadzamy za rok. Grupa II - obraz komórek nabłonkowych typowy dla stanów zapalnych i zmian wstecznych (tzn. zanikowych - występujących u starszych kobiet). Występuje duża liczba krwinek białych, limfocytów, histiocytów (komórek układu odpornościowego). Taki rozmaz uznaje się również za "nie podejrzany", ale wymaga...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,49142127,49142127,wyniki_cytologii.html


Temat: białko w moczu
białko w moczu Co oznacza białko w moczu? Na wyniku pisze 33. Są też obecne białe krwinki 5,8 i czerwone 3,4. Podaję te dane trochę chaotycznie, ale sama nie widziałam wyniku, zostały mi one podane przez telefon. Są to wyniki 15-letniego chłopca. Pozostałe wartości są raczej w normie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,35181121,35181121,bialko_w_moczu.html


Temat: Czy ktoś ma skutki uboczne po wziewach?
Ja chodzę do Pulmonologa wizytę mam 25 marca to się zapytam. Badania krwi miał ostatnio robione tzn. z tego co wiem cukier w normie, CRP-norma jeszcze ogólne badanie, tylko moja lekarka będzie po niedzieli, a ja byłam do odczytania u innej na zastępstwie i mówiła, że krwinki białe ma w górnej granicy normy i mam to pani doktor podkreślić. Nie wiem co to może oznaczać. Chciałam skserować te wyniki ale powiedziała, że mam iść najpierw do swojej lekarki.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20341,92320742,92320742,Czy_ktos_ma_skutki_uboczne_po_wziewach_.html


Temat: krew i białko w moczu- co oznacza?
krew i białko w moczu- co oznacza? Odebrałam dziś wyniki ostatnich badań a tu w moczu 15-20 krwinek białych oraz 20- 30 krwinek czerwonych. Martwię się bo wizytę mam dopiero na 13 o ile wcześniej nie urodzę. Jeżeli któraś z Was się troszkę na tym zna to proszę napiszcie czy to coś groźnego czy są to normy dopuszczalne. Z góry dziękuję.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,28519911,28519911,krew_i_bialko_w_moczu_co_oznacza_.html


Temat: BIAŁE KRWINKI
BIAŁE KRWINKI Jak to jest z tymi białymi krwinkami, z tego co słyszałam to kobiety w ciązy powinny mieć je podwyższone. U mnie cały czas systematycznie wzrastały, ostatnie badanie 9,42, a teraz po miesiącu spadły na 8,2. Czy to może oznaczać coś złego dla dziecka? (może panikuję ale trochę się boję, bo mam ciążę zagrozoną). Poza tym krwinki czerwone systemtycznie spadają, teraz są poniżej normy, czyli zaczęła się anemia, co o tym myśleć? Patrycja z małym szczęściem w brzuszku Aniołek (14.01.2004) preg.fertilityfriend.com/pregticker
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,13815433,13815433,BIALE_KRWINKI.html


Temat: białko w moczu:(((((
białko w moczu:((((( Witajcie!!! 2tygodnie temu Ola miała zły wynik z moczu:ciężar właściwy 1030, ślad białka, krwinki białe 6-8-14, krwinki czerwone poj. oraz liczne bakterie. Była leczona przez 5 dni furaginem 3x1/2tabl. Wynik po tych lekach wyglądał następująco:odczyn zasadowy, ciężar 1025, krwinki białe 10-12-15+ małe zlepy, krwinki czerwone świeże 0-1-2 oraz poj. pasma śluzu. Pediatra zlecił wykonanie posiewu moczu, który dnia 19 stycznia był jałowy. Dziś wykonałam kontrolną analizę moczu i jest ona taka: ciężar właściwy 1030, znowu slad białka krwinki białe 3-4, krwinki czerwone wyługowane 2-3-4 oraz pojedyncze bakterie Dlaczego znowu pojawiło się białko? Czy to oznacza, że tamta infekcja została nieprawidłowa wyleczona? Czy ślad białka może oznaczać jakąś cięższą niewydolność nerek? Dodam, że Ola miała w przeszłości robione analizy moczu kilkakrotnie z powodu braku apetytu i zawsze wszystko do tej pory było w normie. Proszę o jakiekolwiek rady, bo wizytę mamy dopiero w poniedziałek! Dziękuję bardzo! Pozdrawiamy!!!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,20017095,20017095,bialko_w_moczu_.html


Temat: wyniki, prosba
krwi z 9tyg ciazy i krwinki biale (WBC) mialam podwyzszone 17.2 (4-11). Obnizone jeszcze LYMPH i MXD - ale nie wim co oznaczaja te skroty. Z czym moze sie to wiazac?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,46086165,46086165,wyniki_prosba.html


Temat: Za dużo bialych krwinek??? Co to oznacza?? :((((((
Za dużo bialych krwinek??? Co to oznacza?? :(((((( Witam ponownie Panią Doktor i dziewczyny z forum:) Mam pytanie odnośnie badań morfologicznych- czy któraś z Was zaobserowala u siebie poczas tych rutynowych i dość częstych badań w ciąży wzrost krwinek bialych?? bo ja tak mam i ostatnio lekarz moj stwierdzil, że to moze świadczyć o jakiejś infekcji(ale ja czuję się znakomicie!) i trzeba zrobić jeszcze raz morfo, a jak znowu wyjdzie, że bialych krwinek jest za dużo to poda mi antybiotyk :O o co chodzi? i czy Wy macie swoje białe krwinki zawsze w normie?? Bardzo prosze o pomoc w temacie rÓwnież panią Doktor. U mnie na badaniach napisane jest tak-dla dorosłych mediany to 4-10 tys/mm3, a u mnie: -przed ciążą 6,4 - I trym....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,103148794,103148794,Za_duzo_bialych_krwinek_Co_to_oznacza_.html


Temat: Bardzo ważne!!wyniki badań.
Bardzo ważne!!wyniki badań. Witam. Mam bardzo ważne pytanie dotyczące wyników badań z krwi mojej mamy.Wszystko jest w normie tylko że WBC(krwinki białe inaczej zwane leukocytami)ma 3,9 a norma zaczyna się od (4,0-10,0K/uL)proszę napisać czy to coś oznacza naczytałam sie że zmniejszenie leukocytów wiażę sie z zakażeniami wirusowymi,w nowotworach,w uszkodzeniu szpiku i bardzo sie tym zmartwiłam.Dodam że moja mama choruje na celiakie(chorobe dzieci)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,305,28530212,28530212,Bardzo_wazne_wyniki_badan_.html


Temat: Leukocyty
Leukocyty Witam serdecznie. Ostatnio zrobiłem sobie kontrolne badanie krwi i wszystko mam w normie. No prawie wszystko - białych krwinek mam 4,5 a normy są od 5,2 do 12,4. Co to może oznaczać? Dodam, ze od jakiegoś czasu boli mnie notorycznie glowa. Badalem też żelazo, ale jest w normie (75). Ogólnie też ostatnio miałem infekcję bakteryjną prostaty i chyba nie jestem wyleczony do końca - czy tu moge upartywać przyczyne za niskiego poziomu białych krwinek??? Dzieki z góry za odpowieź. Pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17506946,17506946,Leukocyty.html


Temat: niepokoją mnie wyniki rozmazu u dziecka
niepokoją mnie wyniki rozmazu u dziecka chodzi mi szczególnie o wzór odsetkowy krwinek białych: -pałeczkowate - 1 -podzielone - 52 -kwasochłonne - 3 -limfocyty - 42 -monocyty - 2 Chyba kwassochłonnych i monocytów nie powinno być wogóle? A jeśli są co mogą oznaczać? Inne wyniki trochę odbiegające od normy to: LEU - 10,59m/mm3 LIM - 37,9% GRA - 56,8% Gra# - 6,02...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,25108795,25108795,niepokoja_mnie_wyniki_rozmazu_u_dziecka.html


Temat: bardzo ważne
bardzo ważne Kochne powiedzcie mi co może oznaczać podwyzszona ilosc limfocytów mam 4,6 a norma gorna to 3,5, procentowo zas zgadza sie wszystko bo 37% na max dopuszczalne 48%.....a białych krwinek...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,26139639,26139639,bardzo_wazne.html


Temat: Możecie spojrzec na moja morfologie krwi?
Możecie spojrzec na moja morfologie krwi? Najbardziej niepokoja mnie nastepujaze wyniki : Krwinki biale (WBC) - 10,1 norma[4-10] %limfocytow - 20,4% norma[25-40] %kom.pośrednich - 2,3% norma [3-15] %granulocytów - 77,3% norma[45-70] Tylko te wyniki sa poza norma, powiecie co to oznacza, bo wizyte mam za kilka dni, a bardzo sie niepokoje, jestem w 1516tc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,81615593,81615593,Mozecie_spojrzec_na_moja_morfologie_krwi_.html


Temat: Kto pomoże zinterpretować wyniki?
Jestem lekarzem takze w ciazy i tak szczerze nawet moje laboratorium nie oznacza tych cudow. Dla lekarza najwazniejsze sa erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, plytki krwi oraz biale krwinki. No i przed cc uklad krzepniecia, czyli APTT, Wskaznik PT, INR. Reszta to zbedny balast, ktory nie ma przelozenia w klinice. Dlatego nie przejmuj sie tym, jesli reszta jest w normie to glowa do gory...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,58443555,58443555,Kto_pomoze_zinterpretowac_wyniki_.html


Temat: Białko w moczu-boje sie...
Białko w moczu-boje sie... Witam jestem w 5miesiącu ciąży i własnie wczoraj odebrałam wyniki badania moczu wyszło ze mam białko w moczu czyli opalescencje,do tego krwinek białych mam od 4-8w polu widzenia...o ile wiem to chyba za duzo bo normy są do 5 w polu widzenia.Martwie sie tym a do lekarza ide w poniedziałek,maialla ktoras z was taką sytuacje?Co to moze oznaczac.Dodam ze obrzekow zadnych narazie nie mam,niewiem jak z cisnieniem bo dawno nie mierzyłam.Boje sie zeby to nie była gestoza bo naczytałam sie w necie co to by oznaczało...prosze dziewczyny pocieszcie jakos bo zwariuje.Poradzcie czy miałyscie taką sytuacje?i co to oznaczało?Dzieki z gory za wsparcie i pozdrawiam!!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,65129029,65129029,Bialko_w_moczu_boje_sie_.html


Temat: Wyniki badań
3-5 w.p.w Wyniki morfologi ktore sa ponizej normy i jedna powyzej.Co oznaczaja?? LYMPH 17.7 norma (20-40) NEUT 74.9 norma (60-70) HGB 11.8 norma (12-16) HCT 33.8 norma (36-45)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,41751774,41751774,Wyniki_badan.html


Temat: leukocyty 14,68
zawsze w ciązy bedziesz miała podwyzszone białe krwinki, norma dla kobiet w ciązy jest do 15 000, tak samo OB tez ci bedzie wychodzic podwyższone i płytki krwi, po prostu sama ciąża zmienia te wyniki, wcale to nie musi oznaczać od razu cos strasznego, nie przejmuj sie tym
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,57578032,57578032,leukocyty_14_68.html


Temat: Podwyższone krwinki białe-Co robić?
Podwyższone krwinki białe-Co robić? Witam Wczoraj wyszłam ze szpitala.Okazało sie ze była to kolka nerkowa. Na wypisie ze szpitala, zauwazyłam ze mam podwyższone krwinki białe. U mnie wynosi 12,6 a norma do 10.Co to oznacza, podawano mi kroplówki przeciw bolowe. Ale nie podano chyba antybiotyku, dlaczego tego nie wiem?Dzisiaj mam wizyte u gina? Czy powinnam mu pokazac te wyniki?Czy on moze przepisac...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,45160239,45160239,Podwyzszone_krwinki_biale_Co_robic_.html


Temat: Majówki 2010
Dziewczyny świenie,ze połówkowe za Wami!Chciałam Was dzisiaj zapytac o sprawe wyników WBC-Białe krwinki czy inaczej Leukocyty.U mnie od poczatku ciąży jest tendencja wzrostowa,wczoraj odebrałam wynik i mam 15 tys,,,a norma dla "zdrowego"czlowieka jest 4-10...w przypadku ciężarnych podobno górna granica to własnie 15!Martwi mnie moj wynik,poniewaz obawiam sie dalszego wzrostu. W necie pisze.ze powyzej normy wynik oznacza infekcje,m.in. wewnatrzmaciczne! itp.Napiszcie prosze jak u...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,99087533,99087533,Majowki_2010.html


Temat: wyniki krwi i moczu
... nabłonki mam wpisane 0-1-2 w polu widzenia krwinki białe 1-2 w polu widzenia i składniki mineralne: obfite pasma śluzu, nieznaczna flora - co to oznacza? i jeszcze badania na toksoplazmoze..w internecie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,104658396,104658396,wyniki_krwi_i_moczu.html


Temat: Dziunia:-))odezwij się prosze
ich duzo. Pojedyncze pasma sluzu i skladniki mineralne to tez w zasadzie norma. W stanach zapalnych pojawia sie tez w moczu bialko, krew (erytrocyty), u Filipa nieobecne, wiec wszytsko wedlug mnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,43269946,43269946,Dziunia_odezwij_sie_prosze.html


Temat: Wyniki moczu, a basen?
wówczas była chora. Ostatnio jest 0-1 lub poj, ale za to (św) i (wyłg). Nie wiem co to może oznaczać. Bakterie wychodzą pojedyncze. Nabłonki płaskie poj. w preparacie. Trzy tyg temu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,66970434,66970434,Wyniki_moczu_a_basen_.html


Temat: morfologia-raz jeszcze
morfologia-raz jeszcze Przejrzałam stare wątki-ale odpowiedzi na pytanie nie znalazłam. Otóż, powiedzcie mi drogie mamy, nim pójdę z wynikami do pediatry, co oznacza podwyższony poziom WBC (krwinki białe). Mojej rocznej córeczce wyszło 15,11 a norma to 4,00-10,80. Pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,28169682,28169682,morfologia_raz_jeszcze.html


Temat: Proszę pomóżcie!!!!!!
Proszę pomóżcie!!!!!! Witam, Moja malutka córeczka skończyła właśnie 4 m-ce, dziś robiłam jej morfologię i.... niestety ale KRWINKI BIAŁE (WBC)wynoszą 3250 gdy norma na takie dziecko to 6000-17500. Czy ktoś wie co to oznacza??? Pozostałe parametry są w normie. Jutro jadę powtórzyć badanie, ale nie daje mi to spokoju. Prosze jezeli coś wiecie na ten temat, dajcie znać. Rozmawiałam już z lekarzem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,62564443,62564443,Prosze_pomozcie_.html


Temat: wyniki badan krwi-kto rozszyfruje?
wyniki badan krwi-kto rozszyfruje? wlasnie odebralam wyniki mojego dziecka, siedze w pracy i sie martwie. Ma przekroczone krwinki białe (norma do 10, on ma 11.7), dodatkowo i to nie wiem co oznacza: Obraz krwi obwodowej - granulocyty podzielone 15 (norma 45-70), kwasochłonne 5 (norma 0-4), limfocyty 78 (norma 20-45). Rozmaz wart.b LYMPH - 7 (norma 1-4.4) % LYMPH - 60 (norma 25-40) OB 22. Moze ktoras mama sie zna i odszyfruje co to oznacza
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,33243439,33243439,wyniki_badan_krwi_kto_rozszyfruje_.html



Ela Tu-i-Tam

Designed By Royalty-Free.Org